Smještaj u gostinjcima Benediktinki sv. Marije u Zadru

Smještaj u gostinjcima Benediktinki sv. Marije u Zadru

S radošću primamo svakog gosta jer tako, u skladu s Pravilom sv. Benedikta, živimo i ostvarujemo „evanđelje ljubavi“ – Svi gosti koji dolaze neka budu primljeni kao Krist (RB 53,1).

Osjetljiv na potrebe čovjeka, sv. Benedikt tražio je da samostan ima gdje primiti svakog čovjeka kao Krista i gostoljubivost je svojstvena benediktinskoj karizmi. Ako želiš iskusiti gostoljubivost i duh sv. Benedikta, dođi u naše gostinjce gdje možeš u udobnom smještaju odmoriti tijelo i nahraniti dušu u samostanskoj crkvi sv. Marije kroz jutarnju molitvu časoslova i svetu misu.

Rado ćemo vas provesti kroz Stalnu izložbu crkvene umjetnosti (SICU) gdje, u duhu Pravila sv. Benedikta, čuvamo i javnosti pokazujemo predrago nam blago koje su naše koludrice sakupljale, stjecale, izrađivale i sačuvale tijekom tisućljeća. U SICU su izloženi i predmeti crkvene umjetnosti Nadbiskupije zadarske, a slijedeći postav stalne izložbe može se pratiti povijest i umjetnost od 7. do 18 stoljeća.

 

Galerija slika:

 

U našim gostinjcima koji se nalaze nadomak samostana, raspolažemo sa sedam smještajnih jedinica u dva smještajna objekta koji mogu primiti 47 osoba.

Gostinjci su opremljeni neograničenim bežičnim internetom te klimatizacijskim uređajima.

Samostan ima razne umjetničke radionice, poput radionica emajla i čipaka. Izrađujemo krunice, sušimo cvijeće od kojeg izrađujemo straničnike za knjige, čestitke i slike. Naše poljoprivredno gospodarstvo proizvodi vina, džemove, sirupe i voćne likere. Naše proizvode možete kupiti na štandu na Trgu opatice Čike pri ulazu u SICU i neposredno u samostanu.

Sve spomenuto u neposrednoj je blizini vašeg smještaja.

 

Poveznice:

samostan proizvodnja vina sveti benedikt poljoprivredno gospodarstvo radionica emajla proizvodnja sirupa sicu pravila svetog benedikta proizvodnja đemova radionica čipke sušenje cvijeća proizvodnja voćnih likera umjetničke radionice stalna izložba crkvene umjetnosti izrada krunica
 
  Smještaj u Zadru