Smještaj u gostinjcima Benediktinki sv. Marije u Zadru

S radošću primamo svakog gosta jer tako, u skladu s Pravilom sv. Benedikta, živimo i ostvarujemo „evanđelje ljubavi“ – Svi gosti koji dolaze neka budu primljeni kao Krist (RB 53,1).

Osjetljiv na potrebe čovjeka, sv. Benedikt tražio je da samostan ima gdje primiti svakog čovjeka kao Krista i gostoljubivost je svojstvena benediktinskoj karizmi. Ako želiš iskusiti gostoljubivost i duh sv. Benedikta, dođi u naše gostinjce gdje možeš u udobnom smještaju odmoriti tijelo i nahraniti dušu u samostanskoj crkvi sv. Marije kroz jutarnju molitvu časoslova i svetu misu.

Rado ćemo vas provesti kroz Stalnu izložbu crkvene umjetnosti (SICU) gdje, u duhu Pravila sv. Benedikta, čuvamo i javnosti pokazujemo predrago nam blago koje su naše koludrice sakupljale, stjecale, izrađivale i sačuvale tijekom tisućljeća. U SICU su izloženi i predmeti crkvene umjetnosti Nadbiskupije zadarske, a slijedeći postav stalne izložbe može se pratiti povijest i umjetnost od 7. do 18 stoljeća.

 

Galerija slika:

 

U našim gostinjcima koji se nalaze nadomak samostana, raspolažemo sa sedam smještajnih jedinica u dva smještajna objekta koji mogu primiti 47 osoba.

Gostinjci su opremljeni neograničenim bežičnim internetom te klimatizacijskim uređajima.

Samostan ima razne umjetničke radionice, poput radionica emajla i čipaka. Izrađujemo krunice, sušimo cvijeće od kojeg izrađujemo straničnike za knjige, čestitke i slike. Naše poljoprivredno gospodarstvo proizvodi vina, džemove, sirupe i voćne likere. Proizvode možete kupiti u našoj suvenirnici "Ora et labora" na adresi: Madijevaca 8, Zadar.

Sve spomenuto u neposrednoj je blizini vašeg smještaja.